„Акварелни божури“ – авторска сватбена покана

„Акварелни божури“ – авторска сватбена покана

„Акварелни божури“ – авторска сватбена покана

Името „Акварелни божури“

Акварелни божури

Ето ги моите „Акварелни божури“ нарисувани специално за създаването на авторска сватбена покана. Чудя се името дали е подходящо? Чудя се, защото не мога да се събера в една дума или в едно словосъчетание емоцията, същността и целия процес, които стоят зад готовият проект. Тя, поканата, не е просто акварелна рисунка на божури. Тя е събирателен образ на мечтата на едно младо момиче, пречупена през моята творческа представа за самата нея, мечтаната сватба и още нещо… Същината на любовта, кръговрата на живота, бъдещето…

Мнозина ще си помислят, че една рисунка не може да пресъздаде всичко това. И сигурно са прави за себе си, но аз като творец, винаги влагам този скрит смисъл, а дали зрителя ще го улови, зависи само и единствено от неговата собствена сетивност и нагласа.

Така дойде името „Акварелни божури“, буквално представено, но с много повече емоции, криещи се зад него. За тях, а също и за не малкото часове работа ще ви разкажа в следващите редове.

Идеята

Една мечта, две сърца и бъдещето. Този смисъл се опитах да вложа в тази рисунка.

Мечтата на едно момиче за нейният сватбен ден. Перфектният. Две сърца, копнеещи да бъдат заедно, да го изкрещят пред всички. Това е началото на една приказка, която до сега е била нежна, малка, но е време да разцъфне в красиво цвете. И така описвайки сама за себе си, какво е да срещнеш човек, който да те допълва и разбира винаги, когато имаш нужда. Да искаш да сте заедно в битката живот, да създадете свое семейство и то да пребъде през годините, да се калява от трудностите и да расте, расте, расте…

Божурът е това семейство. Той от една малка пъпка до големият благоуханен цвят, са алегорията на любовта, а защо не и на живота. Малката пъпка е искрица копнеж, която бавно се превръща постепенно в споделена любов, след това в семейство…  И така във всеки етап от живота ни, всичко започва от начало… пъпката винаги разцъфтява, когато за нея се грижим с любов и голямо внимание.

Така си представях любовта, когато с Ивелина обсъждахме първите идеи за така важната първа стъпка към сватбения ден…

Изпълнението

И така след:

  • 36 000 мин. рисуване и проектиране,
  • 12 000 мин. дизайн и проби,
  • над 2 200 мин. принтиране,
  • над 600 бига и също толкова сгъвания,
  • над 200 000 удара на гилотината,
  • 200 изрязани кръга и също толкова изрязани и сгънати коланчета,
  • над 200м канап и почти цял месец работа,

но крайният резултат определено си заслужава!

Поканата „Акварелни божури“ вече е факт.
Създадена през 2018г.

Интересната форма и ненатрапчивият винтидж стил я правят загадъчна и уникална. Създава леко митично, горско усещане, същевременно е нежна и ефирна.

Очаквайте още.

Поканата ще може да бъде изработена и за вас, след 1 юни 2019г.
Ако искате да създадем уникална покана за вас, или имате други въпроси,
може да се свържете с мен чрез формата за контакт или чрез лично съобщение във Фейсбук.

#WeddingInvitation #ArtWeddings #Aquarelle #Peony #Vintage
#СватбенаПокана #РисуванаСватбенаПокана #Божур #Акварел #Уникат