Лого и фирмен стил за ресторант Джораре

Лого и фирмен стил за ресторант Джораре

Лого и фирмен стил за ресторант Джораре

Ресторант Джораре не е просто нов ресторант, той е ресторант с дълга история. След прекъсване, старите собственици на ресторанта решиха да опитат отново, но с нова модерна визия и ново място. За мен беше чест да отпразнувам новата 2019 година, а след това и празника на синът си с тях. За мен беше чест да помогна с осъвременяването на дизайна. Нямаше как, просто стилът на обекта, трябва да отговаря и на визуалната комуникация.

Започнахме както винаги с напълно ново лого и фирмен стил.

Идеята

Изоставяме „старият кръчмарски вид“ и започваме на ново със съвременен стил. За да подчертаем модерното излъчване не ни трябва много, даже напротив…

Реализация

Още в началото, когато видях интериора, а след това започнах да мисля за дизайна, в ума ми изникна „логото“… с няколко вариации, но все същата идея.

Три вариации, а цветовете са „взети“ от интериора, като добавих ярко червен цвят за акцентиране върху името.

Отличителния белег на големия ум е, че казва много с малко думи.

Благодарение на Франсоа дьо Ларошфуко, чиито цитат следвам като основен принцип в работата си, като вместо думи, използвам възможно най-малко елементи, стигнах до крайният вариант: модификация на буквата „О“. Запазих кръга, но го превърнах стилизиран знак, даже направо икона за тенджъра. Буквата „О“ я има в изписването на кирилица и на латиница, което много улесни създаването на двете версии. Изключително добра хармония има по между им. Това много рядко успява да се постигне, когато нямаме отделен графичен знак, а модифицираме шрифта.

Logo Jorare

Към вече създадения символ изчертах (може би е по-правилно изрисувах) сама всички останали букви от думата. Така логото е напълно авторско.

Фирмен стил и лого за ресторант Джораре

Към момента създадохме фейсбук страница, визитни картички, работим над няколко вида менюта, салфетки и др..

Очаквайте още 🙂

Не забравяйте да ги посетите и да видите новото лого на ресторант Джораре. Намират се в гр.София, ж.к. Младост 1А, между бл.523 и бл.524.